De verschillende logovormen

Een logo bestaat uit een beeldmerk, een woordmerk of uit een combinatie van deze twee. Soms wordt er nog een slogan aan toegevoegd om bepaalde gevoelens op te roepen of een tagline waarin je in een paar woorden beschrijft wat je doet.

Een beeldmerk is een herkenbare grafische tekening

Hieronder staan een paar beeldmerken van bedrijven die zo bekend zijn, dat je meteen weet bij welk bedrijf het beeldmerk hoort. Als je je naamsbekendheid nog moet opbouwen, kan het een enorme uitdaging zijn om alleen gebruikt te maken van een beeldmerk als logo.

Beeldmerk
Beeldmerk
Beeldmerk
Beeldmerk
Beeldmerk

Een woordmerk bestaat uit letters

Een woordmerk is een logotype waarbij alleen gebruik gemaakt wordt van één of meerdere woorden, zoals de bedrijfsnaam of merknaam. Goed kleurgebruik en kenmerkende lettertypes zijn hierbij erg belangrijk.

Woordmerk
Woordmerk
Woordmerk

Combinatie van beeld- en woordmerk

Deze logovorm wordt vaak gekozen, omdat het woord- en beeldmerk elkaar versterken. Bijkomend voordeel is dat je het beeldmerk ook als grafisch element kan gebruikten in de rest van je huisstijl.

Combinatie beeld- en woordmerk
Combinatie beeld- en woordmerk
Combinatie beeld- en woordmerk

Een slogan roept een bepaald gevoel op

Het is ook mogelijk om een slogan toe te voegen aan een logo. Met een slogan kan je mensen raken door in een paar woorden een bepaald gevoel op te roepen. Goede slogans blijven hangen en koppel je zonder na te hoeven denken aan een bepaald merk, product of bedrijf.

Logo met slogan
Logo met slogan
Logo met slogan

Een tagline omschrijft je product of dienst

Bij het bedenken van een tagline is het de uitdaging om in zo weinig mogelijk woorden te beschrijven wat je bedrijf doet, waardoor je in één oogopslag kan zien wat je te bieden hebt.

Logo met tagline
Logo met tagline
Logo met tagline

Overtuigd? Bestel je logo makkelijk online!

Neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen of vul het online bestelformulier in als je al zeker bent van je zaak. Bekijk vooral ons eerdere werk, wanneer je nog twijfelt.

JA, IK WIL EEN LOGO BESTELLEN