Drukwerk is maatwerk en daar helpen wij je graag bij

Begeleiden van drukwerk

We leveren onze ontwerpen graag drukklaar aan, zodat je alles kunt laten drukken door je eigen vertrouwde drukker op de hoek. Maar wij kunnen het drukwerk ook voor jou bestellen, zodat je nergens naar hoeft om te kijken.

Geen gedoe, gewoon makkelijk geregeld!

Veel opdrachtgevers denken vooral aan de vormgeving bij reclame-uitingen en verliezen het drukwerk een beetje uit het oog. Door onze jarenlange ervaring weten we inmiddels bij welke drukker we een bepaalde opdracht het beste uit kunnen zetten. Om geld te besparen maken we vaak gebruik van internetdrukkers, waar wij goede ervaringen mee hebben.

LET OP: Juist bij internetdrukkers moet je de bestanden goed controleren tijdens het uploaden, want deze drukkers werken met een geautomatiseerd proces zonder handmatige bestandscontroles!

Keuzestress? Nergens voor nodig!

Formaat, bedrukking, materiaal, gewicht, afwerking, boorgaten, bundelen, aantallen, … wat te doen? Wanneer je kiest voor drukwerkbegeleiding bespreken je wensen en het beschikbare budget, zodat we terug kunnen komen met een passend voorstel. In dit voorstel vermelden we de drukkosten, inclusief de kosten voor de drukwerkbegeleiding. Na je akkoord zetten we de druk in gang en laten we het drukwerk op de gewenste locatie afleveren.

De juiste papierkeuze

Er zijn belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van papier. Zoals bijvoorbeeld de functionele kant bij een ansichtkaart of afsprakenkaartje, het papier moet in deze gevallen wel te beschrijven zijn. Of moet je voor mc (machine coated) papier kiezen met een stijklaag (coating) om het papier beter bedrukbaar te maken? Dan heb je ook nog houtvrij papier waarbij de hars uit het papier is verwijderd om vergeling tegen te gaan. In andere gevallen kan de beleving de bepalende factor zijn, denk bijvoorbeeld aan kraftpapier voor een duurzame uitstraling of metallic papier voor een uitnodiging.

De juiste afwerking

  • Bij matlaminaat werken we je product af met een matte laag.
    Producten die afgewerkt zijn met een matlaminaat voelen lekker zacht aan en weerkaatsen het licht minder waardoor de tekst goed leesbaar is.
  • Bij glanslaminaat werken we je product af met een glanzende laag.
    Afbeeldingen komen beter uit en het licht weerkaatst goed op het glanzende oppervlak.
  • Bij spot UV-lak voegen we een contrasterend effect toe.
    Dit kunnen we op maximaal 30% van het oppervlak toepassen. Leuk om een tekst of logo extra op te laten opvallen.

Goed om te weten: Door een afwerking met laminaat worden de afbeeldingen op je drukwerk donkerder, dan zonder deze afwerking.

Overtuigd? Neem contact op!

Kijk rustig rond op deze website of neem vrijblijvend contact met ons op om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

JA, IK WIL MEER INFORMATIE