Help, Mijn Facebook Banner ziet er slecht uit

Herken je dit? Je hebt de perfecte banner gemaakt voor je Facebook Pagina, maar deze ziet er vreselijk uit op je Smartphone.

In dit blogartikel laat ik zien wat de beste afmetingen zijn voor je profielfoto en je omslagfoto op Facebook.

Voor profielfoto’s en omslagfoto’s met je logo of tekst kun je voor een betere kwaliteit waarschijnlijk het beste een PNG-bestand gebruiken.

De profielfoto van je pagina:

  • Wordt op computers met een formaat van 170 x 170 pixels, op smartphones met een formaat van 128 x 128 pixels en op de meeste featurephones met een formaat van 36 x 36 pixels weergegeven

Houd er rekening mee dat de profielfoto van je pagina wordt bijgesneden naar een cirkel in advertenties en berichten terwijl bezoekers van je pagina de vierkante versie zien. Bekijk het onderstaand voorbeeld om te zien hoe de profielfoto van je pagina wordt bijgesneden.

Voor Na
Voor Na

De omslagfoto van je pagina:

  • Wordt op computers met een formaat van 820 x 312 pixels weergegeven en op smartphones met een formaat van 640 x 360 pixels
  • Wordt niet weergegeven op featurephones
  • Moet ten minste 399 pixels breed en 150 pixels hoog zijn

TIP: Upload een foto van 1200 x 675 pixels en zorg ervoor dat het niet erg is als het bovenste en onderste deel niet zichtbaar is.

IDEAAL FORMAAT FACEBOOKBANNER

Hulp nodig?

Wij ontwerpen je Facebookbanner voor 75 euro (ex BTW). Bel naar 045 549 1874, stuur een mail naar info@grabaweb.nl of vul het contactformulier in.