Wij bouwen uitsluitend websites voor klanten die ook een WordPress Onderhoudscontract afsluiten en dat is niet voor niets. WordPress is enorm populair en daardoor ook erg interessant voor hackers, die continu op zoek zijn naar een lek in een website of plugin, zodat ze er malware op kunnen plaatsen.
Jouw website is bij ons in goede handen!
Om er zeker van zijn dat het onderhoud geen schade aanbrengt aan de website hebben wij ervoor gekozen om alleen nog maar websites op te leveren inclusief een onderhoudscontract. Ervaring leert dat websites zonder onderhoudscontract uiteindelijk problemen op gaan leveren en dat willen we liever voor zijn. Bij een onderhoudscontract ben je ervan verzekerd dat eventuele problemen snel en adequaat opgelost worden.
Het updaten van WordPress website en de bijbehorende plugins lijkt erg eenvoudig en kan vaak door één druk op de knop. Het overgrote deel van de standaard updates gaat dan ook zonder problemen, toch wil het nog wel eens gebeuren dat na een update de website niet meer functioneert. Het is daarom ook in jouw belang dat de website professioneel onderhouden wordt.
Soms kiezen we er zelfs opzettelijk voor om een update nog even niet uit te voeren, omdat we dan eerst willen bekijken of de update stabiel genoeg is en deze geen conflicten geeft met de template of andere plugins.
Een wordpress onderhoudscontract houdt in dat wij maandelijks:
- Controleren of er updates uitgevoerd moeten worden aan wordpress, de template en de plugins
- Een backup bijhouden zodat we deze bij problemen terug kunnen plaatsen.
- Nieuwe security en speed plugins installeren wanneer we dat nodig vinden
Wat kan malware aanrichten?
- Het versturen van SPAM
Het meest bekende gevolg is het versturen van grote hoeveelheden SPAM door middel van een malafide script. Dit kan door een los malware-script worden gedaan, maar ook via malafide code die is toegevoegd binnen een legitiem website-bestand. - Aanpassingen aan de website
Een andere mogelijkheid is dat de malware een andere voorpagina plaatst op je website of dat het functionaliteit ‘breekt’. De toevoeging van malafide code aan een legitiem bestand kan er ook voor zorgen dat een deel van de website niet goed werkt. Bijvoorbeeld, de footer van je website, indien er malafide code is toegevoegd aan het footer.php-bestand van het thema dat je gebruikt. - Redirects en phising-pagina’s
De malware kan ook bezoeker doorsturen naar een externe website. Dit betreffen dan vaak websites met advertenties, prijsvragen, spellen of websites met een pornografische aard. Zowel op het hostingpakket zelf als met behulp van een doorverwijzing, kan de malware bezoekers verder ook naar phishing-pagina’s leiden. Dit betreffen pagina’s waar je bijvoorbeeld je creditcardgegevens moet invoeren. Het invoeren van betalingsgegevens op phishing-pagina’s kan tot grote problemen leiden, bijvoorbeeld dat een kwaadwillende toegang verkrijgt tot je bankgegevens.
Het spijt ons, maar dit contract kan uitsluitend worden afgenomen door bedrijven & organisaties waar wij de website voor hebben gemaakt.