Browser kiezen

Elke browser heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen, welke voor u belangrijk zijn kunt alleen u bepalen. We hebben de belangrijkste eigenschappen kort samengevoegd in onderstaand overzicht.

Waarom voor een up-to-dat browser kiezen?

 • Prestaties
  De browsers van tegenwoordig zijn zo compact en geoptimaliseerd dat het gebruik makkelijk is en webpagina’s snel worden geladen.
 • Beveiliging
  Up-to-date browsers detecteren gevaren. Bij het bezoeken van een website die op de zwarte lijst staat vraagt de browser eerst om een bevestiging voordat de website echt bezocht wordt.
 • Privacy en veiligheid
  Met de do-not-track, privacy niveau en/of de incognito opties kan u anoniem internetten. Tevens hebben de browsers tegenwoordig betere veiligheidsmaatregelen, zodat u veiliger kan internetten.
 • Automatisch updaten
  De meest recente browsers beschikken over een automatisch update functionaliteit, waardoor o.a. bugs en beveiliging issues snel worden verholpen.
 • Mogelijkheden
  Bij een aantal browsers is het mogelijk om de interface te tweaken en plugins te installeren, om de internet browser extra functionaliteiten te geven.
 • Weergave
  Nieuwe webtechnieken om websites zowel functioneel als visueel in elkaar te zetten zijn in opkomst. In oude internet browser versies kunnen websites er daardoor anders uitzien of niet naar behoren werken.

Google Chrome

DGoogle Chromee browser van zoekmachine gigant Google. Chrome is de meest nieuwe browser, welke zeer snel is en makkelijk te gebruiken is.
lees meer of installeer

Internet explorer

Delogo-internet-explorer browser van Microsoft die al sinds begin jaren negentig bestaat en bekend staat om de basis functionaliteiten en het beheren van de privacy. Gratis van Microsoft.
lees meer of installeer

Apple safari

Dlogo-apple-safarie browser van Apple, die sinds 2001 bestaat. Voordelen van Safari zijn de snelheid, gebruiksgemak en de privacy instellingen
lees meer

Firefox

De logo-mozilla-firefoxbrowser van Mozilla, welke al ruim 9 jaar bestaat. Online veiligheid, add-ons en de snelheid zijn de sterke punten van Mozilla Firefox.
lees meer of installeer

Opera browsers

logo-operaDe browser van Opera is een stijlvolle, snelle browser met de nodige veiligheid en privacy maatregelen, zodat er veilig geïnternet kan worden.
lees meer of installeer

Meer informatie is te vinden op: www.alleinternetbrowsers.nl